Ervaringen

ervaringen

Maatwerk

Op een zonnige zondagochtend in november heeft Paul-Jan een workshop tai-chi verzorgd voor ons koor. Wij verbleven op een schitterend chateau in de Belgische Voerstreek, (Bassenge) met een prachtige tuin die hiervoor volop ruimte en rust bood.

Paul-Jan is een docent die maatwerk levert en met een kwinkslag een prettige sfeer schept.

Zijn oefeningen zijn goed te volgen voor iedereen. De bijzondere op klankgerichte oefeningen bleken ook na de workshop waardevol in onze repetities en de muzikale uitvoering van “Fruit of Silence van Peteris Vasks”.

Kortom: een gezellige, leerzame en nuttige bijeenkomst!

Jubileum van Lot’s koor Breda

Babet Hoeberigs

In september 2012 ben ik begonnen met qigong bij Paul-Jan Heijnen. Ik was op zoek naar een manier om te ontspannen en meer te aarden. Via een zoektocht online kwam ik uit bij Qigong Maastricht. Bij mijn proefles vertelden twee deelnemers me over de positieve effecten die ze hadden ondervonden van de qigong. En na deze eerste les voelde ik me goed. De oefeningen waren laagdrempelig en de docent gaf voldoende uitleg, doch sprak niet de hele tijd. We zijn nu ruim een half jaar verder en ik voel elke les resultaat, afhankelijk van mijn spanningsniveau is er een klein of groot effect. Sommige oefeningen komen met grote regelmaat terug. Dit geeft de gelegenheid thuis de oefeningen te doen, aangezien je ze op deze manier kan onthouden.

Janine Notten

Ik ben dik twee jaar bezig met qigong. In deze tijd zijn mijn spieren steviger geworden, en mijn gewrichten soepeler. Ik probeer elke dag thuis even te oefenen. Door qigong heb ik een beter gevoel gekregen voor een ontspannen gebruik van mijn spieren. Je moet de bewegingen met zo weinig mogelijk inspanning doen. En tegelijkertijd ontspannen ademhalen. Hoe snel trek je niet je schouders omhoog, of houd je je armen krampachtig? Van tevoren had ik dit niet eens in de gaten. Sinds ik qigong doe ben ik hier alerter op. Ik vind het heerlijk als we een oefening doen op een Chinees achtergrondmuziekje: ik word er rustig van in mijn hoofd, en het geeft een lekker gevoel in mijn lijf.

het geeft een lekker gevoel in mijn lijf

Jacqueline

Vous souhaitez retrouver la forme grâce à des mouvements qui favorisent votre posture et qui mettent en avant votre corps, pour combattre la douleur et vous rendre votre beauté naturelle? Prenez un cours de tai chi à Maastricht qui va vous aider à améliorer votre force énergétique, et permet en même temps d' améliorer votre santé physique grâce à des exercices pour vous mettre en forme et vous rendre zen. Venez pratiquer le Taï-Chi qui vous ouvrira un monde de bien-être. Paul-Jan Heijnen propose une pratique qui agit sur le corps et l'esprit et qui, au fil du temps, aide à recouvrer une bonne santé et une gestion de stress efficace.

Lucas

In de lessen van Paul-Jan is er ruimte voor zowel actie, als meditatie, als humor. Een gedegen uitvoering van verschillende tai-chi vormen staat centraal, waarbij er altijd aandacht is voor de oorsprong en voor de toepassing ervan in het dagelijks leven. Ook komt de relatie tot andere vormen van lichaamsbeweging, zoals dans en verdedigingssport, aan bod".

Heidi Stegehuis-Ihle

Ich wurde vor 75 Jahren in Stuttgart geboren. und lebe mehr als 50 Jahre in Maastricht. Vor eineinhalb Jahren habe ich zum ersten mal an Qigong teilgenommen. Eigentlich wollte ich nun Bewegung um ab zu nehmen. Meine beiden Hüften waren zerschlissen und mir standen 2 Operationen für neue Hüftgelenke bevor. Ich konnte nicht mehr ohne Schmerzmittel gehen. Mein Gleichgewicht war weg und Treppen laufen ging nun wenn ich mich wo festhalten konnte. Nach ein paar Monaten Qigong merkte ich plötzlich dass ich die Maas überqueren konnte ohne Schmerzen. Es war als ob ich Flügel bekommen hätte. Dieser Zustand hält hält bis heute an . Ich lauf wieder 5 Stunden. Mein Gleichgewicht hat sich durch Qigong auch wesentlich verbessert. Auf einem Bein stehen geht wieder. Paul-Jan gestaltet den Unterricht so einfühlsam so dass es mir nie zu viel wurde. Sehr abwechselnde Unterrichtsstunden machen, dass ich mich jede Woche auf den Unterricht freue. Eine wunderbar Sache ist Qigong. Ich weiss nicht wie ? aber es hilft mir !

Bert Buis

Paul-Jan heeft ons op een leuke, soms op humoristische, manier kennis laten maken met Taichi en de oorsprong hiervan. Deze Taichi workshop belicht de verschillende stromingen van vechtkunst die symbolisch samenkomen binnen de Taichi. Heel erg leerzaam en inspirerend

Sergio

Onlangs heeft ons bedrijf meerdere Tai Chi workshops afgenomen t.b.v. vitaliteit. Inmiddels heeft het ook geleid tot meer harmonie in onze bedrijfscultuur, minder ziekmeldingen en meer plezier op het werk.

Reclamebureau Rex Media

Schlumberger Petrochemics Ltd.

In een Engelstalige trainingsreeks met internationale managers over Leadership en communicatie is door Taichivitality o.l.v. Paul-Jan Heijnen een 2- tal inspirerende sessies verzorgd. Het thema Taichi in leaderships communicatie heeft door zijn gerichte en boeiende aanpak geresulteerd in: 1. Het kanaliseren van energie zodat er daarna opperste concentratie voor de communicatietraining mogelijk was. 2. Team spirit, rust en afwisseling. Ons Team was meer een geheel tijdens de vervolg oefeningen. 3. In het drukke dagelijkse leven ervaren we meer rust en focus bij afwisselingen in de vele werkzaamheden en projecten. Wij gaan serieus overwegen om Tai Chi in te voeren als periodieke bedrijfsactiviteit.

HQ NL Den-Haag : Leadershipstraining

Jos Wauben

Ik volg geruime tijd lessen Qigong-Taichi bij Taichivitality. Paul-Jan brengt zijn lessen met humor en speelsheid. In mijn drukke leven sta ik er niet altijd bij stil wat voor een effect zijn manier van lesgeven kan hebben. Maar recent heb ik iets opmerkelijks hiervan ervaren: “Als onderdeel van de Dutch Design Week in Eindhoven heb ik een psychose simulator uitgeprobeerd. Een innovatief concept dat is ontwikkeld om mensen die met psychotische patiënten moeten omgaan te leren wat die doormaken. Het was een heftige en zeer indringende ervaring met een gek makende veelheid aan stemmen en indrukken waaraan niet viel te ontkomen. Pogingen om de rust in mijn hoofd te herstellen, werkten juist averechts, totdat ik het op het enig moment geprobeerd heb met een Tai Chi oefening en dat bleek meteen effectief”.

Teambuildingstraining Will Raven

Met de heer Heijnen een interessante Tai-Chi sessie mogen beleven, waarbij de verbinding tussen lichaam en geest een mooie bewustwording opleverde. Even onwennig omdat mensen uit hun comfortzone moeten treden, maar vervolgens als verrijkend ervaren. Een gezonde geest in een gezond lichaam in een goede work-life balance.

Directeur ABN AMRO Mees Pierson Limburg

Liesbeth

Op 15 april werden de pv‐leden op TaiChi‐handvatten voor een stressloze dag op kantoor getrakteerd. Wij hebben eenvoudig aangeleerd gekregen om stressreductie te bewerkstelligen via de principes van taichi chuan. Daarnaast werd er stilgestaan bij ademhaling, het bewust worden van je eigen gevoel in je werkomgeving en het rust vinden in de dagelijkse hectiek, zelfs op je FIBC‐werkplek. Ook hebben wij met tweetallen gezamenlijk een band gewerkt en teamspirit ontwikkelt via de principes van Taiji en Qigong. Kortom een leuke activiteit waarbij je nu echt eens aan jezelf moest werken.

Zuyd Hogeschool

Petra

Paul-Jan je lessen zijn SUPER fijn, dankjewel

Gerry

Qigong.... Ik ervaar het als een zachte, relaxte training van alle spieren. Maar het is meer. Het is training, maar voor mij is het ook ontspanning: met kaarsen, heerlijke geuren en bijpassende muziek. Het heeft iets weldadigs en het voelt rustgevend. Het is even een uur lang, de drukte van de dag van m'n schouders laten glijden en me overgeven aan het slow bewegen. Omdat ik lage rugpijn had, besloot ik voor een rustige manier van bewegen te kiezen en tot mijn vreugde en verbazing constateerde ik verschillende keren dat de pijn, na afloop van de les, verdwenen was. Na dat ene, wekelijkse uur ga ik relaxter, rustiger, vrediger, dichter bij mezelf, terug naar huis.

Raymond

‘Sinds zeven jaren beoefen ik Tai chi/Chi gong, geïnspireerd door mijn ervaringen in China. Onder deskundige leiding van Paul-Jan, en in een sfeervolle setting, draagt deze ‘bewegingsvorm’ bij aan het gezond houden van mijn lichaam, en heeft het zelfs een helend effect. Zo had ik onlangs last van mijn linkerbeen, en viel het lopen een stuk moeilijker. Door een juiste dosering van bewegingen was dit euvel na enige weken zo goed als verdwenen. Tevens geeft het mij voldoende energie om wekelijks met meer plezier mijn activiteiten te verrichten.

Louis

Ik volg nu ongeveer een half jaar Qigong lessen bij Paul-Jan, en ervaar hem als een bijzonder prettige en toegankelijke leraar. Hij neemt de tijd om samen met de groep bewegingen aan te leren en ze met aandacht uit te voeren. Zelf vind ik vooral een hele langzame oefening zoals de meditatie-loop fijn en ontspannend, maar alle oefeningen zijn even waardevol. De sfeer tijdens de lessen is ontspannen, zodat je ongedwongen beter naar je lichaam leert luisteren, en met je hele lichaam aanwezig leert zijn in plaats van vooral met je hoofd.

Turning Silver into Gold

In een Engelstalige workshop voor de jaarlijkse training en worksessies met onze internationale managers is door Taichivitality o.l.v. Paul-Jan Heijnen een boeiende en dynamische sessie verzorgd over de essenties van taichi en vitaliteit in bedrijf. Deze sessie zorgde voor veel plezier, energie en teambuildingspirit onder de deelnemers.

Ik begeleid als bewegingsinstructeur en innovatieadviseur stap voor stap mens en organisatie op een persoonlijke manier voorwaarts naar hun eigen natuurlijke krachten in hun veranderprocessen.

- Paul - Jan Heijnen

CONTACT

Gaspeldoorn 18.

6226 WR Maastricht

0655385587