Uw gezonde levensstijl

Kan Taichi & Qigong helpen bij Covid-19 klachten?

Zie: https://relaxmore.nl/wp-content/uploads/2020/06/Qigong
May 2020 Taichi & QiGong Qigong for the Prevention, Treatment, and Rehabilitation of COVID-19 Infection in Older Adults: American Journal of Geriatric Psychiatry 28(8), DOI:10.1016/j.jagp.2020.05.012.

Short summary:
Qigong has the potential to play a role in the prevention, treatment, and rehabilitation of respiratory infections, such as COVID-19. Potential mechanisms of action include stress reduction, emotion regulation, strengthening of respiratory muscles, reduction of inflammation, and enhanced immune function

TNO & Medische Onderzoek

Wetenschappelijk notitie van Lifestyle4Health (een initiatief van wetenschappelijke onderzoekers van TNO en LUMC) beschreven wat de mogelijkheden zijn voor het inzetten van leefstijlinterventies in de behandeling van leefstijlgerelateerde ziekten. Vereniging Arts en Leefstijl zet zich in om een praktische vertaling te maken van dit wetenschappelijke bewijs en ondersteunt (zorg)professionals in de advisering van hun patiënten & klanten: door praktische tools aan te reiken, met scholing, belangenbehartiging en lobby.

Belang van een gezonde leefstijl in het kader van het coronavirus

Zie: https://niped.nl/nieuws/belang-van-een-gezonde-leefstijl-in-tijden-van Coronan

Leefstijlziekten lijken van grote invloed op het verloop en ziektebeeld van het coronavirus. Het belang van een gezonde leefstijl wordt steeds duidelijker. Vitaal zijn verkleint de kans op ernstige symptomen en vergroot de kans op een spoedig herstel.

NOS Nieuwsuur 20 mei 2020: Gezonde leefstijl, het immuunsysteem als uitgangspunt

Meer dan 1600 artsen en andere medisch experts roepen Nederlanders op om meer werk te maken van een gezonde leefstijl. Want fit zijn verkleint de kans op ernstige symptomen en vergroot de kans op een spoedig herstel.Die zogeheten leefstijlziekten worden met name veroorzaakt door ongezonde voeding, te weinig bewegen,  te veel stress en onvoldoende slaap.